Kada planinu Bjelašnicu prekrije snijeg, tek tada počinje istinska pustolovina. Ski centar Bjelašnica postaje mjesto svih zbivanja, a ono što se događa izvan skijaških padina ne može biti ništa manje od bajke.

Bjelašnica je planina u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, smještena jugozapadno od grada Sarajeva. Kao i susjedna Jahorina i Bjelašnica pripada dinarskom planinskom sistemu. Na najvišem dijelu (2067 m nadmorske visine) podignuta je značajna meteorološka stanica, koja je ujedno i najviša stalno nastanjena točka u BiH. 

Zima na Bjelašnici traje od novembra do maja. Posebnu atrakciju predstavljaju visoki snježni smetovi koji mogu dosegnuti i do nekoliko metara. Zima je posebno interesantna upravo zbog pejzaža koji pruža planina prekrivena snježnim prekrivačem, nalik na bijelu pustinju oblivenu zrakama sunca, iznad koje se prostire ništa više nego nebeski krajolik.

Staze na Babinom Dolu spadaju u sami vrh evropskih ski staza. Skijalište raspolaže sa osam ski staza i pet dječijih staza, te sa 3 žičare i 5 ski-liftova, koji voze i do samog vrha Bjelašnice, na 2067 metara nadmorske visine.

Dio staza je osvjetljen visokokvalitetnom takmičarskom rasvjetom za noćno skijanje, a Ski centar posjeduje i instaliran sistem za vještačko osnježavanje staza.

Modernizacija vertikalnog transporta, osim postavke šesterosjedne žičare, obuhvata postavku četverosjedne žičare od međustanice do samog vrha Bjelašnice.

Ski rent i servis je smješten u blizini ciljne kuće Benetton. Babin Do je osiguran sa velikim parkingom.